Portfolio.hu fórum

Tisztelt Fórumozók,

A folyamatos véleménycsere biztosítása érdekében a fórumregisztrációban az alábbi változásokat léptetjük életbe:
Az új regisztrációk két hét után automatikusan élesednek.
Bízunk benne, hogy a könnyítés ellenére is folyatódik az a tendencia, hogy a fórum hangneme egyre kulturáltabb, higgadtabb.
Ami nem változik:
  • továbbra is érvényben maradnak a szigorú moderálási szabályok, vagyis
  • a személyeskedő, sértő hozzászólások után figyelmeztetés, majd kitiltás következik,
  • a közszereplőkkel kapcsolatos hozzászólások esetében (a nagyobb tűréshatár figyelembevételével is) szintén elvárt a kulturált véleményformálás.
  • bármely felhasználó jelzést küldhet a Portfolio.hu részére indoklással, ha úgy véli, hogy a Fórumban trágár, másokat sértő, az adott témától teljesen független, vagy bármilyen más szempontból kifogásolható hozzászólás született.
  • a Portfolio.hu minden felhasználót egyszer figyelmeztet arra, hogy megsértette a Fórum szabályait, második alkalommal figyelmeztetés nélkül letiltja az adott hozzászóló írásra vonatkozó jogosultságát.
  • a Portfolio.hu dönthet arról, hogy figyelmeztetés nélkül, azonnal kitiltjaaz adott felhasználót.

További jó beszélgetéseket kívánunk!

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van

<< vissza a fórum témákhoz

1 [2] [3] [4] [5] [»] ... [40]Új hozzászólás | Nyomtatható verzió | betűméret: növel | csökkent

Hozzászólások oldalanként: 20 | 40 | 60 | 80 | 100   Sorrend: növekvő | csökkenő

(#818) Re: Szép gól, micsoda kapusok!
előzmény (#817: padlizsan) | 2017. február 15. - 12:43

Törölt hozzászólás
padlizsan
 

(#817) Szép gól, micsoda kapusok!
2017. február 12. - 19:33

Törölt hozzászólás
padlizsan
 
(#816) Dárdait szavazták meg a Bundesliga legjobb edzőjének
Értékelés:  0
válasz erre | 2017. január 31. - 19:16
"A német labdarúgó-bajnokság honlapján Dárdai Pált választották az ősz legjobb edzőjének.

A bundesliga.de oldalon lebonyolított voksoláson a Hertha BSC-t irányító magyar szakember mellett Ralph Hasenhüttl (RB Leipzig), Julian Nagelsmann (Hoffenheim) és Peter Stöger (Köln) volt a jelöltek között.

A január utolsó napján lezárult szavazáson a trénerekre összesen 51 488 voks érkezett, ebből 17 468-an gondolták úgy, hogy Dárdai volt a legjobb, ami 34 százalékos arányt jelent. A második helyen záró Nagelsmann-ra 11 225 szavazat érkezett.

Az ötödik helyen álló Hertha az utóbbi időben nincs jó formában, az elmúlt öt bajnoki mérkőzéséből négy vereség mellett mindössze egyet nyert meg. A berliniek a következő fordulóban az Ingolstadtot fogadják." link
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#815) hajrámagyarország
Értékelés:  0
előzmény (#814: Phylaxa) | válasz erre | 2016. december 14. - 08:58
2016. december. 13. 11:35 2016. december. 13. 16:12 GAZDASÁG
NB I: Sok pénzt kap a foci, itt az eredménye

szerző:
Sztojcsev Iván

9
Magyar szinten még lehet kisebb csodát tenni állami támogatásokból, például a tao-pénzekből, de az NB I-ben sem minden a pénzen múlik. Összegyűjtöttük, mennyire fordítható le bajnoki pontokra a támogatás.
Soha annyi pénz nem érkezett még a magyar fociba, mint most, de az eredményeken nem látszik a támogatás. Nem csak akkor válik láthatatlanná a leggazdagabb klubok gigantikus anyagi előnye, amikor kilépnek a nemzetközi porondra, hanem már az NB I-ben sem tarolnak. A hétvégén ért véget minden idők egyik legszorosabb magyar bajnokságának őszi szezonja, és ha ránézünk a tabellára, nem lehet egyértelműen kitalálni, melyik klubok kapják a legtöbb pénzt.

Két klub ért el 2015-ben kétmilliárd forint fölötti bevételt, a Videoton és a Ferencváros, mindkettő ott van a bajnokság élmezőnyében. Két dobogós, a Honvéd és a Vasas viszont csak a bevételi lista alsóbb részein tanyázik, a tavalyi árbevételi listán harmadik Debrecen és az ötödik MTK pedig óriási meglepetésre a kiesés ellen küzd.

A magyar csapatoknak három fő bevételi forrásuk van – a jegyárbevétel nincs ezek között. A fő kérdés persze az: meglátszik-e a pénz mennyisége az eredményeken. A bajnokság élmezőnye és a kiesés elleni harc sem gyakran volt annyira szoros, mint most, egy-egy peches meccsen vagy rossz bírói döntésen is több helyezés múlik, de a fő irányok így is jól láthatóak.

Épp csak senkit nem érdekel
Hiába költ az állam tízmilliárdokat stadionépítésekre, a családbarát stadionokból csupán két apróság hiányzik: a nemzetközi szinten is értékelhető eredmények, valamint a nézők. Az idei bajnokságban eddig egyetlen meccs volt, ahol tízezernél többen voltak kint – a Ferencváros–Újpest 11 760 nézője félházat jelentett az új Fradi-pályán. Az új stadionok közül a ferencvárosiba 23, a debrecenibe 20 ezren férnek be, ehhez képest az ősz meccsenkénti átlagnézőszáma 2579 fő volt, ráadásul ez csak a hivatalos, a klubok által megadott szám, amit gyakran szoktak felülbecsülni.
A kincsesbánya, a tao

A cégek társasági adójából az állam által sportcélra átengedett úgynevezett tao-pénzek évente körülbelül 10 milliárd forintot jelentenek, ez nagyjából a duplája mindannak, amit a többi csapatsport összesen kap. Az összeg – amely csak a kormány szerint nem közpénz, a bíróság szerint igen – legnagyobb része Felcsútra jut, de sok más klub is százmilliókkal gazdagodik. Az Orbán Viktor miniszterelnök alapította felcsúti akadémia alapítványa 2011 óta 11 milliárd forint tao-pénzhez jutott, ehhez képest tavasszal kiesett az NB I-ből, az utánpótlás-neveléséről pedig sokat elmond, hogy sok meccsükön több az MTK-nevelésű játékos a pályán, mint ahányan Felcsúton tanultak focizni.


Kattintson a nagyobb képért!
© hvg.hu
A most NB I-esek közül a Diósgyőr kapta az elmúlt öt évben a legtöbb tao-pénzt, 1,9 milliárd forintot, ők most a kiesés ellen küzdenek, de a tao-listán harmadik Újpest is csak a középmezőnyben áll. A bajnokság leggazdagabb csapatai közül az FTC az ötödik a tao-támogatások listáján, öt év alatt 1,7 milliárddal (a top 5-ben még a másodosztályú Szolnok van ott), a Videoton azonban alig több, mint 350 milliót kapott innen, ezzel az NB I-es lista utolsó helyén állnak. A bajnokság élcsapatai között óriási meglepetésre ott van a Honvéd és a Vasas is – a kispestiek 1,2, a Vasas alig 1 milliárd forint tao-pénzt kapott öt év alatt.

Irányított-e a szponzoráció?

Normális esetben a szponzori pénz lenne a legnagyobb tétel azok közül, amely magánzsebekből érkezik, nálunk azonban érdekesen keveredik itt az állami és a magántámogatás. Azt a lelátókon keringő pletykát nem lehet ugyan bizonyítani, hogy az állam kérésére érkeznének pénzek a fociba, de így is tanulságos, hol igazán látványos a szponzorlista.

Az ország legnagyobb cégei közül Csányi Sándor MLSZ-elnök OTP-je az NB I névadó szponzora, a Mol pedig a bajnoki listavezető Videoton gyémánt fokozatú támogatója. A Videoton kiemelt szponzorai közt ott van a Strabag, valamint a Market Építő Zrt. és az ESMA Reklám Zrt. – utóbbi kettő Garancsi Istváné, aki a klub tulajdonosa. A magyar szinten kiemelkedően gazdag Ferencváros szponzorai közt ott van a Főgáz és a Fővárosi Csatornázási Művek, de az Üllői úton megjelennek szponzorként magáncégek is, mint a Magyar Telekom vagy a Volkswagen, és persze a stadion névadója, a Groupama.

© MTI / Illyés Tibor
Jó képet ad a mostani magyar cégvilágról az is, ha ránézünk a felcsúti szponzorlistára. A Puskás Akadémia támogatói között ott vannak a felcsúti milliárdos-polgármester érdekeltségei, a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Búzakalász 66 Kft. mellett a Mol, az OTP, a Duna Aszfalt, a Spar, a Penny Market, a Duna Takarék, az FHB, a Coca Cola, a CBA, a Magyar Suzuki és még tucatnyi más cég. Ez arra volt elég, hogy a felcsúti csapat tavasszal kiessen az első osztályból, most pedig az első helyen álljon az NB II-ben.

Hogy a szponzori pénz sem minden, az azon is látszik: a Honvéd és a Vasas úgy áll a dobogón, hogy a szponzorlistájuk össze sem hasonlítható a két leggazdagabb csapatéval. A középmezőnyben állóknak viszont tényleg nagy segítség lehet ez: jó példa erre a Haladás, amelynek a Swietelsky ad olyan anyagi biztonságot, hogy a bennmaradásukat semmi nem fenyegeti. Vagy ott van a Tállai András NAV-elnök vezette Mezőkövesdnél a helybéli Zsóry Gyógy- és Strandfürdő. A most bajnoki ötödik mezőkövesdieknél a NAV-elnök személye miatt sokat beszélnek állami támogatásokról, de az állami pénzek ott inkább a stadionépítésbe folynak.

Pénz a fiatalokért vagy bennmaradás

A legfurcsább fő bevételi forrás a szerencsejáték-bevétel, amelyet a magyar fiatalok szerepeltetése után osztanak ki. Bonyolult jogászi munka volt, mert az EU-s szabályok szerint nem lehetne különbséget tenni magyar és más uniós polgárok közt, de az MLSZ megoldotta, így meccsenként 5-5 millió forint jut azoknak a csapatoknak, ahol két 21 év alatti magyar játékos is a pályán van, és a csapat legalább fele magyar. Ahol csak egy fiatal játszik, ott 3 millió lehet a bevétel. Ez 33 meccs alatt 165 millió lehet, ami egy szegényebb klub éves bevételeinek harmadát is jelentheti.

© Stiller Ákos
A legtöbb tao- és szponzori pénzhez jutó csapatoknál ez a bevételi lehetőség nem igazán fontos, a szegényebbeknél viszont óriási jelentősége van. Azoknál, akik a kiesés ellen küzdenek, jól látszik az óriási dilemma: kell a meccsenkénti ötmillió forint, de közben bennmaradni sem ártana. Egyelőre a többség inkább az ötmilliót választotta, de persze ez a tavasszal még változhat, ha egyik-másik csapatnak igazán forró lesz a talaj a lába alatt.

Látszik-e az utánpótlásban?

A focira érkező támogatások egy jelentősebb részét – élükön a tao-pénzekkel – nem a felnőttcsapatra, hanem az utánpótlás-nevelésre adják, bár persze az, hogy utána a klubok különböző kreatív módokon átteszik-e ezt az első csapathoz, már más kérdés. A 14 évesektől a 19 évesekig az MTK az egyetlen, amely minden korosztályban a szűk élbolyban áll, a szombathelyi és a kispesti utánpótlás-nevelés is a legjobbak közt van majdnem mindenhol – ám egyik klub sem tartozik a tao legnagyobb nyertesei közé.
link
-bubu-
Jelzés a moderátornak
(#814) Re: Lettország 2:0
Értékelés:  1
előzmény (#813: -bubu-) | válasz erre | 2016. november 15. - 21:53
Jó ez a passzolgatás, de amikor a hátvédedtől szemben kapod a labdát és nincs mögötted senki, akkor fordulj már meg vele könyörgöm! Ma a svédek ellen vagy 25-ször fordult ez elő, hogy visszapasszolta a labdát, ahelyett, hogy megindult volna. Mindenütt svéd volt, csak mögötte nem. :)

Esetleg a hátvéd látja és jelzi, hogy forduljon. Na mindegy. Talán majd egyszer.
Phylaxa
Jelzés a moderátornak
(#813) Re: Lettország 2:0
Értékelés:  0
előzmény (#811: padlizsan) | válasz erre | 2016. október 11. - 14:55
link

Egymilliárddal drágább lett az új MTK-stadion

Elmaradt :

a szolár rásegítő rendszer kiépítése,
a homlokzati hálók és
a mozgássérült pódium.
-bubu-
Jelzés a moderátornak
(#812) Re: Lettország 2:0
Értékelés:  0
előzmény (#811: padlizsan) | válasz erre | 2016. október 11. - 12:04
Talált gól a svájciak első gólja volt, amit ajándékba kaptak tőlünk. Mi mindkét gólunkat általunk kiharcolt helyzetből megérdemelten szereztük. Az első kifejezetten mintaszerű volt, top csapatoknál is szépnek számít az hasonló.
A védelmünk viszont valóban átjáróház volt, ha nincs jó kapusunk és szerencsénk, meg kissé béna ellenfelünk, kaphattunk volna kettőt simán.
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#811) Re: Lettország 2:0
előzmény (#809: Dehogynincs) | 2016. október 11. - 10:57

Törölt hozzászólás
padlizsan
 
(#810) Re: Lettország 2:0
Értékelés:  0
előzmény (#809: Dehogynincs) | válasz erre | 2016. október 11. - 10:47
A következő két forduló programja:
4. forduló (2016. november 13.): Magyarország-Andorra, Portugália-Lettország, Svájc - Feröer-szigetek
5. forduló (2017. március 25.): Portugália-Magyarország, Andorra - Feröer-szigetek, Svájc-Lettország
-bubu-
Jelzés a moderátornak
(#809) Lettország 2:0
Értékelés:  0
válasz erre | 2016. október 11. - 07:39
Lettország-Magyarország 0-2

1. Svájc 3 3 - - 7-3 9 pont
2. Portugália 3 2 - 1 12-2 6
3. Magyarország 3 1 1 1 4-3 4
4. Feröer-szigetek 3 1 1 1 2-6 4
5. Lettország 3 1 - 2 1-4 3
6. Andorra 3 - - 3 1-9 0

Harmadik kalap, harmadik hely.
Már most látszik, hogy sokkal több pont hiányzik, mint amennyit Feröeren hagytunk.
Dehogynincs
Jelzés a moderátornak
(#808) Svájc 2:3
Értékelés:  0
előzmény (#807: lukskypoker) | válasz erre | 2016. október 8. - 06:29
Magyarország - Svájc 2:3

1. Svájc 2 2 - - 5-2 6 pont
2. Feröer-szigetek 2 1 1 - 2-0 4
3. Portugália 2 1 - 1 6-2 3
4. Lettország 2 1 - 1 1-2 3
5. Magyarország 2 - 1 1 2-3 1
6. Andorra 2 - - 2 0-7 0
Dehogynincs
Jelzés a moderátornak
(#807) Re: Feröer 0:0
Értékelés:  1
előzmény (#806: Dehogynincs) | válasz erre | 2016. szeptember 7. - 19:51
3. hely a csoportban
12-13 megszerzett pont
+2-es gólkülönbség

az utolsó két forduló már tét nélküli lesz

tedd el majd visszanézzük!:-)

Hajrá Magyarok!
lukskypoker
Jelzés a moderátornak
(#806) Feröer 0:0
Értékelés:  0
válasz erre | 2016. szeptember 7. - 19:43
A csoportkör végén nem fog hiányozni a Feröeren hagyott két pont.
Sokkaé több fog hiányozni.
Dehogynincs
Jelzés a moderátornak
(#805) Fc Felcsút pápá:-)
Értékelés:  1
válasz erre | 2016. Április 30. - 20:22
Nagy öröm ez sokaknak (nekem is).

Reméljük vmi fondorlatos módon (licenc, visszalépés) nem húzzák vissza.

vitz:
-Miért nincs bástya a felcsúti kisvasúton?
+Mert a vonat nem vár...
lukskypoker
Jelzés a moderátornak
(#804) hosszuuuuu idő után
Értékelés:  2
válasz erre | 2015. november 15. - 22:59
Ünneplés:jeeeeeeeeeee
Grat a csapatnak :D
diki
Jelzés a moderátornak
(#803) Re: N & N
Értékelés:  -1
előzmény (#801: totoro) | válasz erre | 2015. november 12. - 21:36
Vau !
Én egyiket sem engedném továbbjutni.
NoiruaI
Jelzés a moderátornak
(#802) Re: N & N
Értékelés:  0
előzmény (#800: lukskypoker) | válasz erre | 2015. október 20. - 13:29
Egy kis anyagi háttér:
link
diki
Jelzés a moderátornak
(#801) Re: N & N
Értékelés:  0
előzmény (#800: lukskypoker) | válasz erre | 2015. október 19. - 07:46
A lehető legjobb ellenfél az 4 lehetőség közül a leggyengébbek, ha a játékoserőt nézzük.
totoro
Jelzés a moderátornak
(#800) N & N
Értékelés:  0
válasz erre | 2015. október 18. - 21:07
Pótselejtezős ellenfelünk Norvégia lesz.

link

Ma olyan dolog történt ami nagyon ritkán esik meg magyar labdarúgóval.

Grat Niko! Tavasszal remélem még erősebb bajnokságban leszel már.

link
lukskypoker
Jelzés a moderátornak
(#799) NA MAJD LEGKÖZELEBB , egyszer a távoli jövőben
Értékelés:  0
előzmény (#798: kardkovacsi) | válasz erre | 2015. október 14. - 09:15
Ezt a rohadt pechet: pótselejtezni megy a magyar válogatott

Bede Márton
FUTBALL
október 13., kedd 22:38
0
309
Amire már senki sem számított, mégis bekövetkezett. Hatalmas meglepetésre a kazahok idegenben megverték a letteket, a törökök pedig 10 emberrel játszva, a 89. percben szerzett szabadrúgásgóllal 1:0-ra legyőzték Izlandot.
Ez azt jelenti, hogy a törökök lettek a 9 Eb-selejtezőcsoport legjobb harmadik helyezettje, a magyar válogatottnak pedig novemberben közepén pótselejtezőt kell játszania. Ellenfelünk Írország, Norvégia, Dánia vagy Szlovénia lehet, a sorsolás október 18-án lesz.
-bubu-
Jelzés a moderátornak
(#798) Re: Győztünk
Értékelés:  0
előzmény (#797: bgyu) | válasz erre | 2015. október 13. - 23:36
Arról nem is beszélve, ha a románok nem egyenlítenek ki a finnek ellen az _utolsó percben_ lehet behúzzuk a görög meccset, mert nekünk lett volna tétje.
kardkovacsi
Jelzés a moderátornak
(#797) Re: Győztünk
Értékelés:  0
előzmény (#796: bgyu) | válasz erre | 2015. október 13. - 22:58
Ahogy múltkor is irtam, az Észak-írek ellen a 94., most meg a 90. perc volt a döntő..
bgyu
Jelzés a moderátornak
(#796) Re: Győztünk
Értékelés:  0
előzmény (#795: kardkovacsi) | válasz erre | 2015. október 13. - 22:57
Hát nem volt elég....
bgyu
Jelzés a moderátornak
(#795) Re: Győztünk
Értékelés:  0
előzmény (#794: bgyu) | válasz erre | 2015. október 9. - 00:22
Az is elég ha a Spanyolok megverik vagy döntetlent játszanak az Ukránokkal. A magyar görög meccs meg lényegtelen ebből a szempontból, mert az utolsó görögök elleni meccs nem számít majd.
kardkovacsi
Jelzés a moderátornak
(#794) Re: Győztünk
Értékelés:  0
előzmény (#789: lukskypoker) | válasz erre | 2015. október 8. - 23:35
Ha az Észak-írek ellen nyertünk volna, akkor lett volna meg a biztos legjobb 3. 1 percen múlt,nemde?
bgyu
Jelzés a moderátornak
(#793) Re: Győztünk
Értékelés:  0
előzmény (#792: lukskypoker) | válasz erre | 2015. október 8. - 23:06
Szerintem a szokásos szar játékkal nyertünk és ez bravúr.
NoiruaI
Jelzés a moderátornak
(#792) Re: Győztünk
Értékelés:  1
előzmény (#791: diki) | válasz erre | 2015. október 8. - 22:59
4-5 góllal kellett volna nyerni - (még a meg nem adott 11-es ellenére is) - ezt láttam
Királynak nem volt védeni valója csak kapott egy gólt
25!! kapura lövés, 13 szöglet, 64%-ban nálunk a labda

Magyarázkodjanak a görögök:-))
lukskypoker
Jelzés a moderátornak
(#791) Re: Győztünk
Értékelés:  0
előzmény (#789: lukskypoker) | válasz erre | 2015. október 8. - 22:52
Azért sikerült a frászt hozni az emberre az utolso percekben :)
diki
Jelzés a moderátornak
(#790) Re: Győztünk
Értékelés:  0
előzmény (#789: lukskypoker) | válasz erre | 2015. október 8. - 22:50
Meg kell verni a görögöket és bízni a bálnavadászokban! Jó lenne, ha Románia lenne a 3!
yossarian78
Jelzés a moderátornak
(#789) Re: Győztünk
Értékelés:  -1
előzmény (#771: lukskypoker) | válasz erre | 2015. október 8. - 22:48
Szép volt fiúk!

BÖDE DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANI!!!

Jelenleg legjobb harmadikok vagyunk, tehát nem kell pótselejtezni!!
lukskypoker
Jelzés a moderátornak
(#788) Re: Győztünk
Értékelés:  0
előzmény (#787: NoiruaI) | válasz erre | 2015. október 8. - 22:16
Hoppá !!! 2-1 Na ez már űbereli a cseles Feröerit. Totális meglepetés eddig.
NoiruaI
Jelzés a moderátornak
(#787) Re: Győztünk
Értékelés:  0
előzmény (#786: diki) | válasz erre | 2015. október 8. - 22:12
Nem olyan szép mint a Feröeri, de örömteli és meglepő. Csak messze még a vége, nem tudom tudjuk e tartani a döntetlent. Lehet, hogy ideje lenne beállni védekezni, mert a Feröeriek sokkal összeszedettebbek és képzettebbek.
NoiruaI
Jelzés a moderátornak
(#786) Re: Győztünk
Értékelés:  0
előzmény (#781: NoiruaI) | válasz erre | 2015. október 8. - 22:08
Azért a miénk se piskóta :)
diki
Jelzés a moderátornak
(#785) Re: Győztünk
Értékelés:  0
előzmény (#782: NoiruaI) | válasz erre | 2015. október 8. - 21:42
legtöbb ember az lenne, ha milliót kap, de nem kérnek rajta számon teljesítményt, különben is a főnökök a korrupt pénzlenyúlással vannak elfoglalva. Ez a haza foci min 30 éve.
apocca
Jelzés a moderátornak
(#784) Re: Győztünk
előzmény (#783: kexelo) | 2015. október 8. - 21:33

Törölt hozzászólás
gyurcsi
 
(#783) Re: Győztünk
Értékelés:  -1
előzmény (#782: NoiruaI) | válasz erre | 2015. október 8. - 21:13
relax...usa indexek is pluszba lendültek erre a gólra... ;)
inkább fogadni kéne, h a börtönőr vagy az útépítő lövi a következőt? :P
kexelo
Jelzés a moderátornak
(#782) Re: Győztünk
Értékelés:  0
előzmény (#781: NoiruaI) | válasz erre | 2015. október 8. - 21:03
Most jön majd az, hogy az edző a szar és Dárdai mennyivel jobb lenne. Aztán majd jön Dárdai és ő is szar lesz, elküldik. Soha nem lesz itt változás, mert a játékosok a szarok, méghozzá nagyon.
NoiruaI
Jelzés a moderátornak
(#781) Re: Győztünk
Értékelés:  0
előzmény (#778: NoiruaI) | válasz erre | 2015. október 8. - 20:58
Gyönyörű gól volt, máris vezet Feröre. A 4. hely tényleg összejöhet, mert mi ilyen szép gólt soha nem tudunk lőni.
NoiruaI
Jelzés a moderátornak

1 [2] [3] [4] [5] [»] ... [40]


Prémium