Portfolio.hu fórum

Tisztelt Fórumozók,

A folyamatos véleménycsere biztosítása érdekében a fórumregisztrációban az alábbi változásokat léptetjük életbe:
Az új regisztrációk két hét után automatikusan élesednek.
Bízunk benne, hogy a könnyítés ellenére is folyatódik az a tendencia, hogy a fórum hangneme egyre kulturáltabb, higgadtabb.
Ami nem változik:
  • továbbra is érvényben maradnak a szigorú moderálási szabályok, vagyis
  • a személyeskedő, sértő hozzászólások után figyelmeztetés, majd kitiltás következik,
  • a közszereplőkkel kapcsolatos hozzászólások esetében (a nagyobb tűréshatár figyelembevételével is) szintén elvárt a kulturált véleményformálás.
  • bármely felhasználó jelzést küldhet a Portfolio.hu részére indoklással, ha úgy véli, hogy a Fórumban trágár, másokat sértő, az adott témától teljesen független, vagy bármilyen más szempontból kifogásolható hozzászólás született.
  • a Portfolio.hu minden felhasználót egyszer figyelmeztet arra, hogy megsértette a Fórum szabályait, második alkalommal figyelmeztetés nélkül letiltja az adott hozzászóló írásra vonatkozó jogosultságát.

További jó beszélgetéseket kívánunk!

Terjed a matolcsyzmus Európában

<< vissza a fórum témákhozÚj hozzászólás | Nyomtatható verzió | betűméret: növel | csökkent

Hozzászólások oldalanként: 20 | 40 | 60 | 80 | 100   Sorrend: növekvő | csökkenő

(#9) Re: ekek betegek, és folyamatosan hazudnak
Értékelés:  0
előzmény (#4: bigyula) | válasz erre | 2012. augusztus 4. - 13:37
már várom, amikor giroszkópé bemegy hidrogénperoxidot venni:

link

:)
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak

(#8) giro-szkópé
Értékelés:  0
válasz erre | 2012. augusztus 4. - 13:25
ki az a szubhumán, aki beveszi ezt a sok baromságot, amit a kurmányszóvivők ugatnak? nem minden országnak van olyan alsóbbrendű kormánya, amelyik egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt (pl. MÁK megadóztatása a tr. "illetékkel"), és ha lenne még egy ilyen kretén ország (de nincs!), akkor az mit indokolna? azt, hogy mi is nyugodtan lehetünk kretének?

amúgy meg csak összezavarják az agyhalott pártkatonákat: most akkor mi vagyunk a különcök, akik szabadságharcot vívnak a globális pénztőke-maffiával szemben, vagy mások is vívják a maguk szabadságharcát? de ha az utóbbi igaz, akkor miért nem együtt vívjuk a harcot, és miért kell ezekkel a "szövetségesekkel" is ellenségesen viselkedni? ennyire rövid a szubhumánok memóriája? vagy ennyire bevesznek mindent, ami ezektől a patkányoktól jön? vagy esetleg mindkettő... :)
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#7) Re: Emlékeztetőül...
Értékelés:  0
előzmény (#6: S52Raptor) | válasz erre | 2012. augusztus 4. - 10:38
Mondjuk az ATV-ben legalább megtehették volna, mert az egy dolog, hogy a kormányközeli TV-kben helyeselnek, tapsolnak hozzá, a "Mokkát" kb. leszarja... de az ATV?

Biztos felkészületlen volt... de az a minimum, hogy megnézed a nyugati unortodox példákat, mert az szinte borítékolható, hogy kb. az ellenkezőjéről van szó... 70 éve nyomatják a "hasonszőrű" nyugati példákat és valahogy sosem stimmelnek.
tuksz
Jelzés a moderátornak
(#6) Emlékeztetőül...
Értékelés:  0
előzmény (#5: stock33) | válasz erre | 2012. augusztus 3. - 21:45
#35522) Sok kis hazugság...
Értékelés: +1
válasz erre | Tegnap, 10:50

"A kormányszóvivő szerint egyre szélesebb körben elfogadott a magyar unortodox gazdaságpolitika az Európai Unióban, mivel kedden Franciaország vezetett be a magyarországinál kétszer nagyobb tranzakciós illetéket, majd szerdán Szlovákia vetett ki szektorális különadókat. Giró-Szász András erről csütörtök reggel, a TV2 Mokka és az ATV Reggeli Start című műsorában beszélt.

A kormányszóvivő szerint mára más országok is kezdik felismerni, hogy a 2008 előtti közgazdasági dogmák használhatatlanok a válságkezelésre, a korábbi szabályzórendszerek nem tudnak felszínen tartani országokat, ezért új megoldásokra van szükség." (Index)

versus

"Itt az első fecske: Franciaországban mától van tranzakciós adó
2012. augusztus 01., 12:15
Privátbankár, MTI
Franciaország mától bevezette a pénzügyi tranzakciós adót, eddig egyedüliként az Európai Unió tagállamai közül.

A franciaországi székhelyű vállalatok papírjaival végzett műveleteket 0,2 százalékos adó terheli, de mentesek az adó alól azok a vállalatok, amelyek piaci tőkeértéke nem éri el az egymilliárd eurót. További 0,01 százalék adót kell fizetni bizonyos, a számítógép vezérelte automatikus kereskedésben lebonyolított tranzakciók és bizonyos uniós állampapírok törlesztéskockázati (CDS) biztosításával kapcsolatos ügyletek után.

A részvényügyletekkel ellentétben ez az adó csak a Franciaországban adófizetésre kötelezett vállalatokat és személyeket érinti. Adómentes marad a vállalati kötvények és állampapírok normális vásárlása. A tranzakciós adó bevezetését már az előző kormány elhatározta, a szocialista kabinet azonban mihamarabb ki akarja terjeszteni. A részvényügyletekre vonatkozó adó a kormány szerint 109 francia vállalatot érint." (Privátbankár)

Ergo: ez megint tehát egy óriási csúsztatás. Mert ugye nem a lakossági csekkforgalmat és számlaforgalmat adóztatják a franciák - szemben velünk -, hanem a tőzsdei forgalom egy részét és azt is csak vállalatokra vonatkoztatva.
Ezzel a ténnyel vajon miért nem szembesítik a helyszínen kormányszóvivő elvtársat?
S52Raptor
S52Raptor
Jelzés a moderátornak
(#5) ezek betegek, és folyamatosan hazudnak
Értékelés:  0
válasz erre | 2012. augusztus 3. - 17:21
link

" Az állítás: „Kedden Franciaország vezetett be a magyarországinál kétszer nagyobb tranzakciós illetéket...Egyre szélesebb körben elfogadott a magyar unortodox gazdaságpolitika az Európai Unióban.” - Giró-Szász András, kormányszóvivő 2012. augusztus 2., ATV, TV2.

A tények: A magyar és a francia tranzakciós adónak az elnevezésen kívül egyetlen közös pontja sincs.

Az értékelés: Egyáltalán nem igaz."

magas labda volt, nem is igazán értem, hogy miért kellett egy napig tökölni rajta, hogy a kormány hazudozására reagáljon valaki.
stock33
Jelzés a moderátornak
(#4) Re: ekek betegek, és folyamatosan hazudnak
Értékelés:  0
előzmény (#3: ts3) | válasz erre | 2012. augusztus 2. - 14:43
Igazad van! Én sem értettem eddig, hogy minek növesztett szakállat. De, most leesett. Azért, hogy a mostani tevékenysége végeztével - amikor megint szakálltalanítja magát -, ne ismerjék meg az utcán.
bigyula
Jelzés a moderátornak
(#3) Re: ekek betegek, és folyamatosan hazudnak
Értékelés:  0
előzmény (#2: aliben) | válasz erre | 2012. augusztus 2. - 14:22
Korábban, amíg Giroszász nem volt kormányszóvivő, addig még az egyik leggerincesebb fityszes seggnyalónak gondoltam, mostanra azért elvált a sz@r a víztől.
ts3
Jelzés a moderátornak
(#2) Re: ekek betegek, és folyamatosan hazudnak
Értékelés:  0
előzmény (#1: stock33) | válasz erre | 2012. augusztus 2. - 14:16
Szokásukhoz hiven, HAZUDNAK ÉJJEL ÉS NAPPAL! Sajnos a nép nagyobb része elhiszi, mert egyrész pénzügyi analfabéta, másrészt lusta utánnanézni, hogy mi az igazság. EZT NEVEZIK NÉPBUTITÁSNAK. Giroszász nem véletlenül takarja el a képét szőrrel, mióta fideszszóvivő.
aliben
Jelzés a moderátornak
(#1) ekek betegek, és folyamatosan hazudnak
Értékelés:  0
válasz erre | 2012. augusztus 2. - 13:36
link

mit vezetett be Franciaország? most komolyan, ennyire hülyének nézik ezek az embereket? azt hiszik, hogy az emberek nem tudják mi a különbség a tőzsdei műveletekre kivetett ADÓ és a magyar kormány által a banki automatákból való pénzfelvételre kér ILLETÉK???? (=ADÓ, csak hogy ne álljak már be a hülyék sorába, akik ezt illetéknek nevezik) között?
stock33
Jelzés a moderátornak