PORTFOLIO Fórum
Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás

Figyelem: A legutolsó 2000 hozzászólás

(#141) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 12. - 15:21
ez rég nem a megspórolt pénzről szól, hanem a gondolatok átformálásán. azaz arról, hogy ne a nyugdíj legyen az emberek célja, hanem a munka...
Kivlov11
(#140) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 12. - 14:47
És természetesen 1.
De mint már mások is irták limitálni kéne az elérhető jövedelmet,a csillagászati jövedelmeknek valóban nincs helye semmilyen előrehozott nyugdijnál,de célszámok alapján nem lehet egészségi állapotot megitélni.
johai
(#139) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 12. - 14:37
Milyen erkölcs csöszök lettetek hirtelen..oh istenem hogy mik vannak!
Ezek a kurva álrokkantak,ezek miatt vagyunk ott ahol vagyunk.
Privatizációs visszaélések pedig nem voltak.
3/3 sem,mindenki ellenálló volt,álcázásból jelentett,Egyébként jó ha tudod a nagyja állrokkant már 62 év feletti,tehát védett.

És igen szigoruak a felülvizsgálatok,bizton mondhatom ha más területen is hasonló szigoritás menne,a dolgozok felét kirugnák alkalmatlanság miatt,az állami vizfejet kellett volna lecsapolni,és nem ilyen pitiáner tételet(max pár 10md sporolás lehet)begyüjteni,amivel a szociáli hálót sikeresen átszakitják.

johai
(#138) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 12. - 14:02
Kérdésem:

Az adatok alapján mi légyen?

1. Így jó minden, ahogy van, nem kell semmiféle felülvizsgálat, az elérhető legkevesebb csaló van

2. Nézzük végig őket, már csak azért is, mert erkölcsileg nem szerencsés támogatni azokat, akik csaltak.

3. Nem tudom.

4. Mindegy, csak dögöljön a Fidesz.

5. Egyéb mégpedig...
tokos.
(#137) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 12. - 09:41
az elmúlt évszázad kollektive a magyarságra ható súlyos megrázkódtatásai nem maradnak következmények nélkül, lelki és testi betegségeket váltottak - váltanak ki, ehhez társul egy elég rossz életvitel a magyarság nagy részénél és a mi napig is tartó állandó stressz, kevés megelőző népegészségügyi program, a következménye rengeteg lelki, majd ebből adódó testi betegség, különösen a 40 -60 év közötti korosztályban
ami még lényeges szerintem a drága és sokszor csak a tünetek kezelő gyógymódok helyett, az olcsó tömegesen alkalmazható diagnosztikai módszerek és alternatív gyógymódok, életmód tanácsadás lenne a célravezető
a gazdasági, társadalmi frusztrációt pedig a politikumnak lenne a kötelessége csökkenteni
koborvillam
(#136) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 12. - 03:03
A többiek kedvéért (tokossal hasonló témájú vita már márciusban lement), a lényeget érintően, ahogy már korábban is belinkeltem (57.), itt vannak pl. pontosabb adatok, amiből lehet következtetéseket levonni. (Az emlékezetből mondott számaim nem is stimmelnek, ami egyébként a rehab. járadékosokra vonatkozott, hogy egyértelmű legyen. Sajnos a számok még gyengébbek)

link

Azt nem értem, hogy lehet vitázni azon, hogy elítéljük-e a csalót, vagy hogy ellenőrizzük-e? Azon lehet szerintem csak, hogy mennyi csaló lehet, és mekkora lehet a hatás. Maradnék ennél.
(Az, hogy kevesebb a csaló, mint amire alapozzuk a költségvetést, az nem azért fontos, mert akkor eltekinthetünk az ellenőrzésüktől, hanem mert máshonnan kell forrást találni 200 milliárdra, ami Matolcsy szerint ebből kijön)

A rehab. járadékos az, aki "elvileg" rehabilitáció után a bizottság szerint egyáltalán alkalmas lehet a munkára. Az, hogy talál-e munkát (vagy akar-e dolgozni) más kérdés. De ha nem talál munkát, 3 év után a rehab. járadék folyosítás megszűnik, tehát akkor sem "élősködik" az adófizetőkön. A többi nem azért nem helyezkedett el, mert nem akar, hanem mert rokkant és a bizottság szerint nincs is esélye elhelyezkedni, mert nem alkalmas hagyományos értelemben vett munkára (és kapja a rokkantnyugdíjat).

Most csak a felülvizsgálatok számait mondom (bővebben lásd link), az új igényeket kihagyom.

Egy negyedévben 3852 felülvizsgálatból továbbra is rokkant 3227+389=3616
rehab. járadékos lett 186
rehab. nélkül (azonnal foglalkoztatható) 50.

Az én véleményem szerint (de tévedhetek, nekem így logikus, de hivatalosat nem tudok) a rehab. nélkül azonnal foglalkoztatható az, aki csalt, és nem tudta újra átverni a bizottságot (ők semmit nem is kapnak a továbbiakban). A másik lehetőség hogy úgy meggyógyult, hogy rehabilitáció sem kell neki, ez nem túl valószínű. Ők vannak 50-en a 3800-ból. Persze, az is elképzelhető, hogy úgy bukik le egy csaló, hogy "kevésbé" rokkantnak találják, mint korábban, ekkor ő is a rehab. járadékosok közé kerül.

Lehet mondani hasból, hogy "számoljunk 100 ezer csalóval", Matolcsy is körülbelül ennyi hatásvizsgálatot végezhetett az ügyben.
Tegyük fel, hogy százezer csaló van.

link
Az Este műsora
Adódik egyébként a logikus megoldás a látszólagos ellentmondásra:
Mv.: - Tehát arról is van szó, hogy egyszerűen nem többet trükköznek az emberek, ennyivel rosszabb egészségi állapotban vagyunk.
N.Gy.: - Igen, igen. Ez nagyon jelentős szerepet játszik.
tozsdenyul
(#135) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 12. - 02:56
"Ez egy teljesen más dolog, mint az, hogy valaki a másikat kizárólag hülyézni tudja, ha nem ért egyet vele"

Ezt is leírtam, szépen hosszan neked pár napja (de most is egyértelmű), nem azért hülyézlek, mert más véleményen vagyunk, megadtam, hogy miért.

tozsdenyul
(#134) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 11. - 14:20
Basszus, ez már fárasztó.

Igazad van. Megyek a dolgomra inkább, még egyszer nem magyarázom el.
tokos.
(#133) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 11. - 14:16
Nézd,

21-es hozzászólásod:

"Most emlékezetből olyasmi rémlik, hogy 50-60 ezerből 1800 tudott újra elhelyezkedni a munkaerőpiacon, vagy vesz részt programokban. De aki akarja előkeresheti, valahol a pf-en megvan, vagy kereshet maga adatokat, meg lehet találni, nekem is sikerült."

Erre Kivlov válasza (27):

"De ez a kutyát nem érdekli, hogy mennyi tud elhelyezkedni!!! Ilyen alapon mindenki kaphatna mondjuk havi 60-70et az államtól, a csecsemőktől kezdve az aggastyánig mindenki, aki épp nem dolgozik."

Amire én írtam Kivlovnak (28):

"Hasonloan latom.

Az a baj a tozsdenyulhoz hasonlo neoliberalisokkal, hogy felesleges kerdesekre rossz valaszokat adnak.

Mi lesz azokkal, akik nem hajlandoak dolgozni?
Mi lesz azokkal akik csalassal szereznek adott jovedelmet, es elveszik toluk?
Mi lesz a bunozok jogaival?
Mi lesz, ha szegeny raszorulo nem vehet alkoholt a segelyen?

Kit erdekel? A becsuletes pogarokkal kellene foglalkozni, akik dolgoznak, akik erteket termelnek. Aki erre keptelen, arrol termeszetesen gondoskodni kell, aki viszont nem hajlando, aki csal, azt ne dedelgessuk mar. "

Ha ezt kizárólag magadra akarod értelmezni, bár nem is neked írtam, akkor tedd azt, nem különösebben izgat.

Majd Kivolv (29):

"ennyi. "

Azért hoztam fel, mert látszik, hogy

Kivlov pontosan úgy értékelte a beírásodat, mint én.

A neoliberálisokat ő is hasonlóan látja.

És látszik, hpogy az eredeti beírásom nem neked szólt, általánosságban írtam.

Az, hogy magadra vetted, az a te dolgod, nem pont rád értettem, és nem a jelenlegi vita szolgáltatta az alapot, ez egy teljesen általános megfigyelés, a neoliberális eszmék híveire vonatkozott. Talán mellé tehettem volna egy gyakrant, vagy egy sokszort, vagyis valami ilyesmit:

Az a baj a tozsdenyulhoz hasonlo neoliberalisokkal, hogy gyakran felesleges kerdesekre rossz valaszokat adnak.

és akkor nem okoz ekkora lelki traumát a számodra, bár mondom, biztos vagyok benne, hogy ha történetesen ezekről a témákról vitatkoztunk volna, akkor legtöbb előjött volna.

Miután ketten is meglehetősen hasonlóan láttuk az írásaidat, van egy érzésem, hogy nem csak bennünk van a hiba, de nyilván ezt nem fogod belátni.

Úgy gondolom, hogy ebben a vitában kimondottan visszafogott voltam veled szemben, ezért is hagytam abba, nem akartam a te szintedre menni és folyamatos hülyézésbe kezdeni. Tőled ismét ezt kaptam, ebből látszik, hogy erre vagy csak képes. Ezért sem gondolom, hogy bármiért elnézést kellene kérnem.

Még egy, az, hogy fideszes, nyugodtan írhatod, veled ellentétben felvállalom, hogy kire szavaztam, mint ahogy azt is, hogy jobboldali vagyok, és sok szempontból liberális, de távolról sem neoliberális.

Ez egy teljesen más dolog, mint az, hogy valaki a másikat kizárólag hülyézni tudja, ha nem ért egyet vele. Ezért sem gondolom, hogy ha téged neoliberálisnak gondollak, azzal negatív jelzőt fogalmaztam volna meg szemben az analfabétával, vagy a hülyével, ami rád olyan nagyon jellemző.

A részegség egy állapot, az más kérdés, de egyébként sem vagyok részeg. Elég ritkán szokott előfordulni.
tokos.
(#132) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 11. - 13:32
A politikai szálba bele sem megyek, mert mint két napja leírtam, ha szerinted A, szerintem meg A, de...
az már elég, hogy neoliberális szoci legyek azonnal. Ennek így nincs értelme. De azért sincs értelme, mert én magyarul beszélek és írok, te meg nem.

"ebben a topicban egy témát említettünk, a mi lesz a csalókkalt, erre volt esély, ki is bújt a szög a zsákból."

Először is, e mellé tettél még 3 véleményt, mint ami szerinted az enyém, de magad is elismered, hogy hasonló sem jött elő.
Ezenkívül várnám hogy tényszerűen beídézd, ahol én azon aggódom, hogy mi fog történni azokkal, akik csaltak?

Így még egy hangyányit javíthatnál az elfogadhatatlan vitastílusodon.

A különbség köztünk az, hogy én a bunkóság miatt elnézést kértem. Te nem.

A másik különbség, hogy én nem írnék soha pl. olyat, hogy a tokoshoz hasonló analfabéta részeg fideszesekkel az a baj, hogy
-nem akarják emelni az eü. béreket
-nem akarnak senkinek nyugdíjat adni
-visszamenőleg el akarják venni az összes rokkanttól

Azért, mert azt nem tudom, hogy részeg vagy-e, és azt sem tudom, hogy fideszes vagy-e, ezért ilyet nem írok le.

A többi 3 vélemény pedig nem azonos a te véleményeddel, ezért ilyet sem írnék le (de a te logikai képességeiddel nagyjából ilyen következtetést vonnék le).

Amit tudok, az az hogy nem tudsz magyarul. (Látszik, hogy fel sem fogod, hogy sértő, amit leírsz). Kérd meg a feleséged, hogy korrepetáljon.

Ja, újból kikérem magamnak, hogy én aggódnék a csalókért, vagy a bűnözőkért.

Tudom, felesleges, te büszkén vállalod, hogy jól megmondod, mi az én véleményem.

Megint nem én kezdtem a címkézést.
tozsdenyul
(#131) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 11. - 13:19
"felesleges, mert nem hoz annyit,"

Megint a számba adod a saját következtetésed.
Azt írtam, nem hoz annyit, azt nem írtam sehol, sosem, hogy felesleges.

Te azt mondod, követendő, és sokat hoz. Én azt mondom, jó, de nem hoz sokat. De nem csodálkozom, ha nem érted, komoly gondjaid vannak a nyelvértéssel.

Te írtad, hogy ebből futná eü. bérrendezésre is (18.), kell-e nekem, vagy nem? Erre írtam, hogy ennyi nem fog összejönni belőle.

Tényszerűen: sehol nem írtam, hogy felesleges.
Tényszerűen: Nem én hoztam az adatot, amit kifogásolsz, hanem a portfolio, topikindító cikk. Én ezzel szemben már az elején leírtam, hogy ezt már korábban megvitattuk, és jobb adatok vannak ott, majd ezt még elő is kerestem neked.

Az, hogy te hogy jutsz ilyen következtetésre: "A statisztika egy érdekes dolog, de a te hozzáállásoddal mondjuk ha egy adott bűneset felderítési aránya 20% akkor azoknak a felderítésével nem szabad foglalkozni, vagyis garázdálkodjanak a bűnözők szabadon... "

az egy érdekes kérdés, nem igazán értem, hogy mentél át az érettségin.

Hidd el nagyon csodálkozom, ha szerinted a 28. az nem rólam szól. Magyar nyelvből ez egyes.
tozsdenyul
(#130) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 11. - 09:07
Nem vagy neoliberális? Hát mi vagy? "Elfogulatlan", mint pénznyelő? Kire szavaztál eddig? Kik azok, akiket eddig fenntartás nélkül támogattál, vagy legalábbis, akikkel szemben a fenntartásaidat mélyen magadban tartottad eddig? Mert az előző időszakban lapítottál folyamatosan, pedig talán akkor sem volt minden tökéletes, legfeljebb szerinted.

Ha viszont megnézzük, hogy felmerültek-e az előző időszakan az általad támogatott politikai erők részéről olyan kérdések, amiket írtam, akkor mit írtam rosszul? Most ebben a topicban csak az egyik jött elő, ha nem ennyire szük területen értekeztünk volna, hanem mondjuk előjött volna a halálbüntetés, vagy a rászorulók támogatása, jött volna a többi is.

"Mennyire vagyok hozzám hasonló, ha 4-ből nulla az eredmény? "

Mint írtam, ebben a topicban egy témát említettünk, a mi lesz a csalókkalt, erre volt esély, ki is bújt a szög a zsákból.

Arra meg, hogy mennyire nem lehetséges összekapcsolni az orvosok bérrendezését, meg a MOL vásárlását, majd olvasd el a "Matolcsy benyújtotta: így növeli a hiányt a MOL-pakett megvásárlása" cikket.

Azt, hogy ki mennyire bunkó, ne firtassuk, neked sem kell a szomszédba menni kölcsönkérni...
tokos.
(#129) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 11. - 08:52
"1. nem írtam sehol hogy ne, azt mondtam, nem hoz annyit amennyiben te reménykedsz, ezt már mintha elismerted volna, hogy felfogod, hogy nem ugyanazt jelenti "

Pont mint eddig, nem írtad, hogy ne, csak azt, hogy felesleges, mert nem hoz annyit, mint amennyit remélek, bár fogalmad sincs, hogy mennyit remélek.

Alapvetően nem érted a lényeget, elsődlegesen nem az a kérdés, hogy mennyit hoz, mint ahogy az sem kérdés, hogy egy gyilkosság felderítésébe ölt összeg megtérül-e.

"3. ez így nem vita, beböfögsz valamit, a másikat címkézed, a szájába adsz mondatokat, de ha számok kerülnek elő, akkor a vita értelmetlen"

Nem mondtam, hogy értelmetlen a vita, nem böfögtem semmit, hoztál adatokat, amik alapján kijött valami. Aztán hoztál más adatokat, ami alapján nem jött ki, de a lényeg, és ez részben elvi dolog, a csalókat nem szeretném támogatni, és ahhoz, hogy tudjuk, hogy mennyi csaló van, meg kell vizsgálni az összeset. A statisztika egy érdekes dolog, de a te hozzáállásoddal mondjuk ha egy adott bűneset felderítési aránya 20% akkor azoknak a felderítésével nem szabad foglalkozni, vagyis garázdálkodjanak a bűnözők szabadon...

"Semmi értelme. Sajnálom, hogy ennyi időt szántam rád. "

Én is pont így látom veled kapcsolatban.
tokos.
(#128) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 20:25
Valószínű, ha elég ügyes, akkor megúszhatja.
Régen a katonai sorozásnál vetették be, és aki nagyon észnél volt és nagyon tudta, hogy min bukhat el, az megúszhatta.
Egy kollegám, a sorkatonaság eltörlése előtti években kerülte el a bevonulást pszichológiai alkalmatlansággal, pedig nagyon be akarták hívni, mivel műszaki diplomája volt. Elsőre nem is mentették fel véglegesen, csak a következő évben, az ismétlésnél.
Egy rokon meg az átkosban úszta meg a katonaságot. Őt be is rakták a dilisek közé egy időre, hogy lebuktassák, de ő is elég okos és kitartó volt ahhoz, hogy megússza.

Kivételek mindig is lesznek, csak az nem mindegy, hogy mennyi.
Az is lehet, hogy a gép lebuktatja az ilyeneket...
pampam
(#127) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 20:15
tény hogy vannak sokan, akik megvették a nyugdíjat
koborvillam
(#126) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 19:55
Az én ismeretségi körömben van aki leletet vett 2003-ban 10 ezerért, a bizottság előtt eljátszotta a szellemi fogyatékost, és megkapta a rokkant nyugdíjat. Ja és végleges állapotú papíron, nem 2-évre kapta.
gyula1971
(#125) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 19:45
ha feltételezzük hogy a bolygónk ilyen szerkezetű "belső föld" mi a magyarázata annak, hogy egyre mélyebbre hatolva egyre melegebb lesz a földkéregben
koborvillam
(#124) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 19:35
fogalmam sincs milyen gép lehet ez:) de a lelki eredetű problémákat kimérni elég nehézkes dolog, persze lehetnek erre is megoldások
koborvillam
(#123) Felülvizsgáló Bizottság 53 - 2011. június 9. - 19:31
Látjátok, régen nem szaroztak, hoztak egy rendeletet, aztán sutty, végrehajtották: link
szivacs
(#122) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 19:22
De pszichés "álbetegek"- akik pénzért vettek pár éve leletet, agyilag papíron zokni. A szimulátor-gép ezeket nem tudja vizsgálni majd?
gyula1971
(#121) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 19:07
nagyon különös dolog!
koborvillam
(#120) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 18:37
Úgy tűnik hétfőn még ott volt.
Jó ez a link:
link
link
szivacs
(#119) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 18:37
Úgy tűnik hétfőn még ott volt.
Jó ez a link:
link
link
szivacs
(#118) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 18:05
a 19. század elején voltak géprombolók, most majd lesznek olyanok, akik nyomdokaikba lépve szétverik ezeket a sátáni masinákat
(el kell terjeszteni, hogy a masinákkal az ördög megakarja kaparintani a rokkantak lelkét, tuti biztos, hogy még az épületeket is felgyújtják, ahol ezek fel lesznek állítva)
koborvillam
(#117) Orvosi bizottság - 2011. június 9. - 18:05
Azt nem értem régebben 10-évvel ezelőtt, hogyan lehetett lefizetni az orvost? Nem 1-orvos van a bizottságban, meg hát aznap reggel tudta meg mindenki, ki lesz a bizottságban orvos. Leletet azt könnyebb volt venni akkoriban.Rengetegen lehetnek így, sajna én szoc. segélyen vagyok, mert becsületes voltam.
gyula1971
(#116) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 17:58
Törölt hozzászólás
csendeske
(#115) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 17:41
"bevetik az ú.n. munkaszimulátorokat is"

rá lesz küldve az ördögi szerkezetre egy vírus, olyan ami még a hardvert is tönkre vágja
koborvillam
(#114) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 17:13
Ha még tudok magyarul, akkor neolibsiztél engem, és mellém tettél 4 véleményt, mint jellemző a hozzám hasonló, felesleges kérdésekre rossz választ adókra. Majd azt mondod, hogy a 4-ből csak egyre adtam példát. Már ez is érdekes, mondhatni illetlen, de szerintem ráadásul 4-ből nulla. Melyik az az egyetlen, amire fel címkézel?

Mennyire vagyok hozzám hasonló, ha 4-ből nulla az eredmény?
Te meg mennyire vagy bunkó?
tozsdenyul
(#113) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:52
Törölt hozzászólás
csendeske
(#112) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:44
Úgy olvastam, hogy mindenkit meg fognak vizsgálni, és bevetik az ú.n. munkaszimulátorokat is, ami átverhetetlenül megmondja, hogy mire alkalmas a delikvens, és nem szimulál-e. Nem olcsó egy ilyen, de ha tényleg korrekt eredményt ad, akkor megéri, és akkor a leletgyártás is felesleges lesz.

Ehhez viszont nem kell alkotmánymódosítás, és nem kell előre beírni, hogy mennyi lesz a spórolás, mert az már gyanússá teszi az objektivitást.

Bár, ahogy olvasom a fórumokat, ez sem győzi meg a tömeges csalókat beképzelő embereket.
pampam
(#111) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:38
Melyik pontra adtam én itt példát???
tozsdenyul
(#110) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:38
Törölt hozzászólás
csendeske
(#109) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:34
1. nem írtam sehol hogy ne, azt mondtam, nem hoz annyit amennyiben te reménykedsz, ezt már mintha elismerted volna, hogy felfogod, hogy nem ugyanazt jelenti
nem árt megbecsülni egy lépés várható hasznát, és várható költségeit, ha megalapozott döntést szeretnél.
Hőzöngeni a szomszéd alapján, az nekem kevés.

Igen, azt sem árt megbecsülni, felmérni, hogy egyáltalán mi a helyzet, van-e helyzet. Azt hittem te komoly matematikai alapokkal rendelkezel, mert te nem seggelésre használtad az egyetemet.

2. címkézel
Majd miután kikérem magamnak, a reakció, hogy azt csinálok amit akarok

3. ez így nem vita, beböfögsz valamit, a másikat címkézed, a szájába adsz mondatokat, de ha számok kerülnek elő, akkor a vita értelmetlen

Ha erre ezt reagáltad, innentől nem állok szóba veled. Semmi értelme. Sajnálom, hogy ennyi időt szántam rád.

Én elnézést kértem, mikor úgy gondoltam nem adtam meg a vitapartner felé a minimális tiszteletet.
tozsdenyul
(#108) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:29
Tényleg nem egy nyelvet beszélünk.

Aki beteg, aki nem bír dolgozni, az kapjon rokkantsági nyugdíjat. Mikor mondtam ennek ellenkezőjét.

De ettől még megvizsgálni meg lehet.
tokos.
(#107) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:27
Bocsánat, adtál egypéldát. Az alapján írtam le. A TE PÉLDÁD ALAPJÁN.

Nem tudom megítélni, hogymennyien vannak, és mennyit tudnak elkapni belőlük.

Viszont, ha nem nézik meg őket, akkor garantáltan egyet sem. Ennyi a véleményem.

Természetesen lehet indokokat hozni, hogy miért ne, mint ahogy te is teszed, de ettől a helyzet nem oldódik meg. Tudom, szerinted helyzet sincs.

További szép napot, ez megint egy értelmetlen vitának tűnik, magatokra hagylak benneteket.
tokos.
(#106) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:27
"Nem tudok semmit, nem is nagyon érdekel, azt gondolom, hogy semmit semmilyen kár nem ér, ha bekocog, és megvizsgálják megint"

Ezzel senkinek nem is volt vitája. A vita azon megy, hogy neolobsizel, és olyan véleményeket adsz a számba, amit nem mondtam. Szerinted sok a csaló, szerintem nem - mondtad te) és ezt a 72 esetből, mire mondtam, hogy az kevés lesz, és van több adat, erre jött a szomszéd építkezése, szóval
akkor
1. kicsit óvatosabban
2. ne címkézd a másikat
3. ezzel igazoltad, hogy a tegnap beírt modellem szerint mentek ma a dolgok
4. ennek minősítését már rád bízom, tegnap azt mondtad, nincs igazam, nem így működik a dolog,
sajnos de
tozsdenyul
(#105) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:25
Törölt hozzászólás
csendeske
(#104) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:24
Törölt hozzászólás
csendeske
(#103) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:23
Azt csinálsz, amit akarsz.
tokos.
(#102) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:23
Nem. Azt írtam, hogy 56-57 évesen pihengettek.

MÚLT IDŐBEN.
tokos.
(#101) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:22
És biztosan tudod hogy a többi ponton én milyen véleményen vagyok? Ha esetleg nem az a véleményem, amit a számba adsz, megegyezhetünk abban, hogy kikérhetem magamnak?
tozsdenyul
(#100) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:21
"Ha tudsz azokat más színben feltüntető számokat, tanulmányokat mellékelni, szívesen veszem. Ha csak olyan szinten megy a dolog, hogy a szomszéd tűzoltóállomáson, meg a szomszéd építkezésén mit látsz, akkor inkább ne fárassz."

Nem tudok semmit, nem is nagyon érdekel, azt gondolom, hogy semmit semmilyen kár nem ér, ha bekocog, és megvizsgálják megint.

Nem csak az ideiglenesen alkalmatlanokat, nem csak véletlenszerűen kiválasztottakat, hanem az összeset.
tokos.
(#99) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:21
Pl. leírtad, hogy szerinted ebből mennyit kaphatna az eü. De nyugodtan mondhatsz konkrétumot is. Matolcsy 200 milliárdot szeretne 3 év alatt. Te mennyit?

Ha tisztában vagy a helyes jelentésekkel, akkor kérlek próbáld ezt a tudásod alkalmazni, és nem adni megint olyan dolgokat a számba, amiket én nem állítok.
tozsdenyul
(#98) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:19
Általánosságban a neoliberális (vagy nevezzük ballibnek is) gondolkodásmódról szólt.

Az egyik pontra természetesen jó példát adtál a jelenlegi vitában, a többire itt most te nem.
tokos.
(#97) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:19
"Bekocognak a rokkantak a bizottság elé, megnézik még egyszer őket, ha tényleg rokkantak, akkor megy továb a dolog, ha nem, akkor ugrik a rokkantsági ellátás.
"

Tudod értelmezni a számokat, amiket betettem? Esetleg segítsek? Arra gondolok, amiben nem 72 esetről van szó, hanem negyedév alatt 30 ezerről.

Lécci, ha reagálni akarsz, előbb olvasd el a konkrétumokat, néha még számokat is tartalmazó linkjeimet. Ha tudsz azokat más színben feltüntető számokat, tanulmányokat mellékelni, szívesen veszem. Ha csak olyan szinten megy a dolog, hogy a szomszéd tűzoltóállomáson, meg a szomszéd építkezésén mit látsz, akkor inkább ne fárassz.
tozsdenyul
(#96) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:17
Törölt hozzászólás
csendeske
(#95) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:15
"Tisztában vagy vele, hogy a "nem fog annyit hozni, mint te gondolod"
az a magyar nyelvben nem azt jelenti, hogy nem lehet?"

Tökéletesen. Amúgy te tudod, hogy mennyit gondolok, ha már ennyire biztos vagy benne, hogy nem fog annyit hozni?

tokos.
(#94) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:15
"Az a baj a tozsdenyulhoz hasonlo neoliberalisokkal, hogy felesleges kerdesekre rossz valaszokat adnak.

Mi lesz azokkal, akik nem hajlandoak dolgozni?
Mi lesz azokkal akik csalassal szereznek adott jovedelmet, es elveszik toluk?
Mi lesz a bunozok jogaival?
Mi lesz, ha szegeny raszorulo nem vehet alkoholt a segelyen?

"

Ez a beírás nem rólam szólt?

Ezt te komolyan leírod?
tozsdenyul
(#93) fő gáz... - 2011. június 9. - 16:12
Ott van a fő probléma, hogy ma 50 körül szinte nincs más célja az embereknek, mint minél hamarabb nyugdíjba menni (szinte) bármi áron.
Ennek több oka is van persze. De ez egy vicc…
Kivlov11
(#92) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:11
A feketemunka hogy jön ide, az rokkant kiváltság, vagy mi? Nem értem, ezzel a vonallal mit szeretnél mondani.
tozsdenyul
(#91) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:10
"Nem, csak az indokokat keresed, hogy miért nem lehet...

"

Tisztában vagy vele, hogy a "nem fog annyit hozni, mint te gondolod"
az a magyar nyelvben nem azt jelenti, hogy nem lehet?
tozsdenyul
(#90) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:10
Biztosan, csak ők nem teljesen véletlenül hétvégén építették...
tokos.
(#89) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:09
"A sógorom házát egy rokkantnyugdíjas kőműves építette fel, a szőlőjében rokkantnyugdíjasok dolgoznak szép számmal."

Tisztában vagy vele, hogy ezt törvényesen (tehát akár számlával, bejelentve) megtehetik? Belinkeltem a vonatkozó rendeleteket.

A rokkantnyugdíjasnak sem kötelező éhenhalnia, bizonyos szabályok betartásával munkát vállalhat. Ha tud.
tozsdenyul
(#88) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:06
A nyugdíjasok semmit, mint ahogy arról sem tehettek, hogy eddig túl alacsony volt.

Egyáltalán nem erre vonatkozott az írásom.
tokos.
(#87) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:04
Mielőtt valaki kiszámolná, hogy mennyit költ az állam az ex-kollaganő nyugdíjára:
Már évekkel ezelőtt meghalt, tehát semennyit.
pampam
(#86) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:04
Olvasd el még egyszer a beírásomat, mert elnézted.
tokos.
(#85) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 16:02
Arról mit tehetnek a jelenlegi nyugdíjasok, hogy mostanában állandóan emelgetik a nyugdíjkorhatárt?
A 90-es években, volt kolleganőm, akit a cég elküldött 50 évesen előrehozott nyugdíjba (nőknél 55 év volt még a korhatár), ha nem fogadja el, akkor belekerült volna a folyamatos leépítésekbe. Sírva ment el, egy cseppet sem volt boldog.

Megint csak azt nézed, hogy ha te Nem mehetsz el, akkor ők miért mehettek.
pampam
(#84) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 15:51
Törölt hozzászólás
csendeske
(#83) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 15:34
Senki sem tudhatja.
Ugyanakkor én talán 65 évesen, ha el tudok menni nyugdíjba, szemben a jelenlegi nyugdíjasokkal, akik már gyakran 56-57 évesen pihengettek.

tokos.
(#82) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 15:32
""Persze nem csinalni semmit, csak indokokat keresni, hogy miert nem lehet, az a legegyszerubb megoldas. "

Állítottam hogy ne csináljunk semmit, igen vagy nem? "

Nem, csak az indokokat keresed, hogy miért nem lehet...

Bekocognak a rokkantak a bizottság elé, megnézik még egyszer őket, ha tényleg rokkantak, akkor megy továb a dolog, ha nem, akkor ugrik a rokkantsági ellátás.

A sógorom házát egy rokkantnyugdíjas kőműves építette fel, a szőlőjében rokkantnyugdíjasok dolgoznak szép számmal. Szóval vannak példák, amiből statisztikát nyilván nem lehet csinálni.
tokos.
(#81) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 15:28
Törölt hozzászólás
csendeske
(#80) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 15:23
"A korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok létszáma az összes nyugdíjas létszámának százalékában (Forrás: EUROSTAT, 2006. decemberi adatbázis): "

Ez jó, kitűnő a viszonyítási alap, annyi nyugdíjasunk van, hogy lépni sem lehet tőlük, érdemes hozzájuk hasonlítani.
A teljes népesség arányában esetleg nem lehetett volna?
tokos.
(#79) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 15:19
Szerinted az a beírás konkrátan rólad szólt?
tokos.
(#78) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:40
Törölt hozzászólás
csendeske
(#77) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:36
már a múltkor sem voltál hajlandó művelődni!
nem mindig csak a fórumozás, kell közben kikapcsolódás képpen ismeretterjesztő és mélyértelmű, tartalmas, elgondolkodtató film alkotásokat is nézni
koborvillam
(#76) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:31
Törölt hozzászólás
csendeske
(#75) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:29
link

nézd meg ezt a filmecskét
koborvillam
(#74) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:26
Törölt hozzászólás
csendeske
(#73) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:25
Törölt hozzászólás
csendeske
(#72) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:25
jobbikos vagy és kész
koborvillam
(#71) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:23
igen is adjanak, tudják hogy van több tömött fogam pl. már csak arra is járna pénz!!! sajnálják azt a pár forintot lehet nyomtatni pénzt, ha ez kell veszek nekik hozzá papírt meg festéket
koborvillam
(#70) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:23
Törölt hozzászólás
csendeske
(#69) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:22
Törölt hozzászólás
csendeske
(#68) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:19
link adjon úgy is, ha nem kérem! :-)
szivacs
(#67) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:18
idézgetsz a programból, még ha nem is szó szerint, de nem baj az 2014-ben jobbik győzelem lesz
koborvillam
(#66) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:15
pampa már jobbikos, most te jössz, Gábor megmondta az ország 2/3 jobbikos csak még nem tudja, te is az vagy csak még nem tudatosodott benned
koborvillam
(#65) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:13
Törölt hozzászólás
csendeske
(#64) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:10
egy havi 100 ezer nyugdíj nem vágná a földhöz a költségvetést, én meg elkölteném itthon mindenki jól járna
koborvillam
(#63) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:08
pedig lenne munka mindenkinek pl a belső föld kutatási projektben
link
koborvillam
(#62) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:06
baja szinte mindenkinek van!!! nekem is 30hoz közel!
mégsem a markom tartom, meg sírok állandóan. ennyi.

de ha egyszer nincs miből adni, akkor nincs!!! max hitelből. de akkor majd az unokáid halnak éhen. az jó biznisz???
Kivlov11
(#61) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:02
"10% alatti azok aránya, aki munkaerőpiacon el tud helyezkedni"
Helyett, 10% alatti azok aránya, akiknél a felülvizsgálatok során látnak esélyt az elhelyezkedésre. Töredékük tud ebből valóban elhelyezkedni.

link

Rehabilitációs járadékrajogosultak.

A program indikátorai:
– Bevontak száma: 2.199 fő
– Sikeresen befejezők száma: 1.738 fő
– 180. napon munkaviszonyban: 572 fő
– Képzésben résztvevők 770 fő
– Bértámogatásban 1.800 fő
– Vállalkozóvá-, önfoglalkoztatóvá válás 100 fő
– Humánszolgáltatások száma 4.400 fő
– Mentori szolgáltatás 2.199 fő
A programba vonás tervezete:
2008-ban: 3.600 fő
2009-ben: 6.000 fő
2010-től: 10.000 fő
A Közép-magyarországi régióban ebből az első két évben: 2199 fő

KMRMK Rehabilitációs Osztály
tozsdenyul
(#60) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 14:01
hidd el hogy elég baj az hogy ennyi nyomorúsága van az embernek pl. mint nekem és pénzt is kell fizetni, hogy kapjak egy kis nyugdíjat, alap lenne hogy kiutalják, nem nekem kell kérnem, ez a felháborító
koborvillam
(#59) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 13:59
Nocsak!
Újabban a jobbik programjából idézgetsz??? :-)))
szivacs
(#58) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 13:58
B+, szálljál már le rólam! Mondom finanszírozd!
A sok C-t, kamurokit, a nyuggereket ingyenes furikázását, 40 éves exrendőrt, segélyhegyeket meg mindent!
Engem hagyjál békén.

Egy a lényeg, az nem megy, hogy sokat adjon az állam, de kevés adót szedjen. Amit a magyar akar, meg ami a te szavaidból is lejön.
Ergo kiadást kell csökkenteni (így is már vagy 10-15 évet késtünk vele). Hol sok a költés? Nyugdíj, szoc kiadás, közszféra. Itt kell megvágni. Ennyi.
Viszontmátyás…
Kivlov11
(#57) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 13:52
link

2011. 1. negyedév
35496 felülvizsgálat
rehab. járadékra javasolt 1964
rehab. nélkül foglalkoztatható 308

ők azok, akik a felülvizsgálat után foglalkoztathatóak, vagy rehabilitáció után foglalkoztathatóak - 6,4%
de sajnos a rehab. járadékosok és programban résztvevők csak kis arányban tudnak csak elhelyezkedni.

Egyébként a rokkantnyugdíjas foglalkoztatására vonatkozó rendelkezések:
link
link

Ma is dolgozhatnak a rokkantnyugdíjasok, ha találnak számukra megfelelő munkát.

link
A kormány által tervezett megtakarítási számok alapján a kiszivárgott kormányzati vitaanyagot valószínűleg érdemes komolyan venni. Matolcsy idézett parlamenti válasza szerint ugyanis a korhatár alatti rokkantnyugdíjasok és szociális járadékosok visszaterelése a munkaerőpiacra idén 12 milliárd forint, jövőre 88, 2013-ban pedig 117 milliárd forint megtakarítást jelent majd a büdzsének (három év alatt összesen 217 milliárdot spórolunk meg a korhatár alatti rokkantakon és a megváltozott munkaképességűeken).
A korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok létszáma az összes nyugdíjas létszámának százalékában (Forrás: EUROSTAT, 2006. decemberi adatbázis):
Magyarország:16.4
Svédország: 23.3
Írország: 20.4
Ausztria: 13.1
Csehország: 16,3
Németország: 8,5
Szlovákia: 13,6
Görögország: 5.7

Nagy az igény az otthoni munkavégzésre
A KSH felmérése szerint a munkavállalási korban lévők több mint egytizede küszködik a mindennapi életet megnehezítő egészségkárosodással. Többségüknek nincs munkája, s esélyük sincs az elhelyezkedésre. Az állást találók harmada a feldolgozóiparban, 14 százalékuk a kereskedelemben helyezkedett el. A legnagyobb igény az otthoni munkavégzésre lenne - 26 százalék -, míg 22 százalékuk a rövidebb munkaidőben látná a segítséget. Speciális, védett munkahelyet viszont csak kevesen igényelnének.
A felmérés készítői szerint az otthoni munkalehetőség bővítésével, a távmunka elterjesztésével, valamint a munkaadók érdekeltségének erősítésével a részmunkaidős foglalkoztatásban legalább 150 ezer olyan ember kaphatna lehetőséget a teljesebb életre, aki ma nagyon szerény összegű, a tisztes megélhetést nem fedező segélyekből vagy járadékokból él.

A probléma megoldása nem ott van, hogy szűrjük ki a mocskos csalókat.
Ez az egyszerű, zsigeri megoldás, ami lehet hogy tokosnak jó, én inkább szeretem alaposabban körüljárni a problémát, és talán lehet jobb megoldást IS találni annál a kis létszámú csaló kiszűrésénél. Csaló, vagy nem csaló, 10% alatti azok aránya, aki munkaerőpiacon el tud helyezkedni a jelenlegi munkaerőpiaci és nyugellátási/járadék rendszerben.
tozsdenyul
(#56) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 13:51
"50K-ért még egy egyszerű csípőprotkót sem kapsz soron kívül "

hát elég szomurú, hogy több mint 50 ezer egy leszázalékolás, én max. 35 ezret szánok rá, van több lyukas fogam, meg lúdtalpam és a múltkor a könyökömet is beütöttem ez szerintem elég kell, hogy legyen a jól megérdemelt nyugdíjhoz
koborvillam
(#55) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 13:45
Törölt hozzászólás
csendeske
(#54) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 13:40
ez nem személyeskedés (bár ennek a szó igazából semmi érdemi jelentése sincs!), ezek tények...
Kivlov11
(#53) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 13:26
Törölt hozzászólás
csendeske
(#52) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 13:24
Törölt hozzászólás
csendeske
(#51) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 13:20
persze, ez a gondolkodás visz előre.

"ne szapuld az adócsalókat, inkább csald magad is."

ezért tart még mindig az ország a béka s*gge alatt, meg a hozzád hasonlók miatt...
Kivlov11
(#50) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 13:16
Törölt hozzászólás
csendeske
(#49) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 13:15
Törölt hozzászólás
csendeske
(#48) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 13:12
amúgy meg mondatm már: finanszírozd akkor a sok kamust...
Kivlov11
(#47) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 13:11
b+, te nem értesz magyarul? ki írt protkót 50ért???

50ért bármikor kapsz egy szakdokis papírt vidéken, hogy fáj a hátad, idegi alapon mondjuk. meg zsibbad a lábad is emmiatt. ennyi.
Kivlov11
(#46) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 13:05
Törölt hozzászólás
csendeske
(#45) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 12:59
Marhára nem egyszerű, de ezt nehezen fogják fel egyesek. Ezenkívül időszakonként van rendszeres felülvizsgálat szintén bizottságnál, akik egyébként orvosok, és a szakterületük, hogy megállapítsák, hogy valós vagy nem a tünetegyüttes.
Gyanú, vagy egyéb ok esetén pedig rendkívüli felülvizsgálati lehetőség is van. (Szintén orvosszakértőkkel)

Sokkal gyakoribb probléma, hogy a rokkantosítást kezdeményező (általában fogl.-egészségügyi) szakorvos megalapozott véleményével és egyéb szakorvosi leletekkel szemben a bizottság nem találja "kellően" rokkantnak, az egyébként rokkantat. Néha szakmailag hülyeségnek minősülő indoklásokkal.
Olyan is előfordul, hogy köztudottan "hullámzó" betegség esetén a bizottság az adott megjelenéskori állapotra hivatkozva hoz ilyen döntést.

A bűnügyi szakaszba jutott esetnél pedig igazságügyi orvosszakértők vizsgálták felül a fenti folyamatokat, és nem találtak egyet sem megalapozatlannak.

Egy ilyen ügyben az összes szakvélemény és lelet rendelkezésre áll, utólag könnyen követhető, hogy mely orvos lett volna, aki valótlanságokat írt le. (És az börtönt jelent, akár pár ezer Ft-os "borítékért" is már cserébe)

Van ilyen, csak nem egyszerű, és ebből adódóan nem általános és gyakori.
tozsdenyul
(#44) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 12:56
A bizottságnak van egy vezetője. azzal kell megegyezni. Valszeg az osztja le a lét a többieknek is...
De amúgy ha olyan papírokat viszel egyes szakdokiktól, mondjuk 50E / db, akkor kvázi mind1 a bizottság is.
Kivlov11
(#43) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 12:46
nem értem. ha valaki roki lesz, azt bizottság dönti el, nem egy orvos, nem? egy dokit még meg lehet kenni, de egy egész bizottságot?! be mern ek ilyet vállalni, ráadásul többen?
annamanna
(#42) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 12:40
"Persze nem csinalni semmit, csak indokokat keresni, hogy miert nem lehet, az a legegyszerubb megoldas.
"
Állítottam hogy ne csináljunk semmit, igen vagy nem?

tozsdenyul
(#41) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 12:34
Törölt hozzászólás
csendeske
(#40) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 12:34
Szerinted hogy megy az orvostudomány?

Hát nem így :)

"A papírok több, mint fele fiktív…személyes tapasztalat"
Kíváncsivá tettél, mesélj.
tozsdenyul
(#39) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 12:32
"felesleges kérdésekre rossz válaszokat adnak"
"Mi lesz azokkal, akik nem hajlandoak dolgozni?
Mi lesz azokkal akik csalassal szereznek adott jovedelmet, es elveszik toluk?
Mi lesz a bunozok jogaival?
Mi lesz, ha szegeny raszorulo nem vehet alkoholt a segelyen?"
Értelemszerűen ezekre a kérdésekre szerinted én rossz válaszokat adok, ami bármi más, mint a kit érdekel?

Rövid kérdésekkel megy csak ez, már látom:
Tudsz idézni tőlem a fentiekkel megegyező tartalmú véleményt? Igen, vagy nem?

A fentiek logikailag és a magyar nyelv szabályai szerint következnek az alábbiakból?
"Szerinted nincs, vagy alig van csalo az orszagban, szerintem meg tul sok van."

Igen, vagy nem?

tozsdenyul
(#38) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 12:24
és az kit érdekel, hogy szerinted ki lehetne az?

Szerinted hogy megy az orvostudomány?
„Fáj a lábam, fáj ez, fáj az.” Nem tudja bebizonyítani, hogy nem fáj. Pláne kis borítékos rásegítéssel. Egyszerű.
A papírok több, mint fele fiktív…személyes tapasztalat. (nem saját magam részéről!)
Ha van egy minimális bajod, keresel mellé még ezt-azt, kamuzol, hogy nagyobb %-ot és biztosan kapjál valamennyit.

Ha meggyógyult, mehet dolgozni.
Kivlov11
(#37) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 12:17
Törölt hozzászólás
csendeske
(#36) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 12:06
Számomra az mind kamu, aki mellette dolgozni tud.
Akinek pl csípőprotkót tettek be, az miért rokkant? Kapja a havi 90et, mint roki, mellete meg elment egy szalag mellé napi 8 órában!
Na ő pl kamu, és nem rokkant, mert épp azért kapott protkót, hogy ne legyen rokkant!!!

Az ilyen mondvacsinált „fáj a hátam, a lábam, pszichiátriai papírok” és társairól már nem is beszélve.
Ilyen alapon mondjuk az összes allergiás is rokkant lehetne…
Kivlov11
(#35) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 11:57
Törölt hozzászólás
csendeske
(#34) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 11:51
Nem sok pénz a kamurokiktól???

Számoljunk csak 100E korhatár alatti kamussal, aki mondjuk 50E-t kap havonta.
Az egy évben 60 Mrd, ember!!! És a szám is meg a kapott összeg is meglehetősen alulbecsült, szóval a tényleges az sokkal több!!!
Kivlov11
(#33) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 11:50
Hat ebbol is latszik, hogy nem ertettel meg, nem minden feltetellel tamogatok mindent.

Legfeljebb egyik-masik ezek kozul szamodra elfogadhatatlan.

Mint ahogy azt sem lehet tudni, hogy egy teljes felulvizsgalaton hany csalot fognak elkapni, es mennyit hibaznak.

Szerinted nincs, vagy alig van csalo az orszagban, szerintem meg tul sok van.

Egy biztos, ha nem vizsgalnak felul semmit, akkor garantaltan nem fog tortenni semmi. Persze nem csinalni semmit, csak indokokat keresni, hogy miert nem lehet, az a legegyszerubb megoldas.
tokos.
(#32) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 11:26
"Én leszarom, hogy a csalók esetleg rosszul járnak. A becsületesen dolgozokat kellene hagyni érvényesülni, nem a csalókat támogatni.

"

Ezzel, és idáig teljesen egyetértek. A különbség közöttünk abban áll, hogy te ezt mindenáron, minden egyéb körülménytől függetlenül támogatod.

Én meg azt mondom, hogy ésszel.
Pl. olyan áron, olyan megoldással ne próbáljuk a csalókat megfogni, amivel sokkal több becsületesen dolgozó érdekeit sértjük, mert ez a kiindulási célkitűzés elérését is ellehetetleníti.

Téged nem zavar, ha igazságtalanul veszünk el igazságtalan juttatást. Engem igen. Ez a különbség, nem az, hogy elvegyük-e az igazságtalan juttatást.

Azt meg nyilván nem értetted meg, hogy az álrokkantaktól nem fog számottevő pénz visszajönni. Amikor majd veled együtt erre a Fidesz is rá fog jönni, akkor pedig előkerül majd egy 16%-os adó a rokkantakra, mert az egyszerűbb megoldás, mint megpróbálni a rendszert megváltoztatni (ami egyébként az álrokkantak arányát tekintve annyira nem is rossz).

Ahogy neked megfelel, hogy a pofátlan nyugdíjakat úgy tegyék rendbe, hogy kollektíve 98% adót kap, az is aki pofátlan nyugdíjat kap, és az is aki nem.
Nekem meg nem felel meg.
Az álrokkant kérdésre meg majd az lesz a megoldás, hogy 16% adót kap az összes.

Most szóltam, előre.
tozsdenyul
(#31) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 11:19
Nem is értem, ezek a felvetéseid, és nekem tulajdonított vélemények honnan jönnek, mert a baromi hosszú és felesleges vitánk során érintőlegesen se jöttek elő, de itt sem.

Őszintén bevallom, egy pillanatra elbizonytalanodtam, és erősen azon gondolkodtam, hogy lehet hogy tényleg én nem tudom a magyar nyelv, és a logika szabályai szerint értelmezni a mondatokat, de most megnyugtattál.
tozsdenyul
(#30) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 11:16
Látszik, hogy értelmezési kérdés, mert tökéletesen mutattad be, amit tegnap modelleztem.

Nem értek egyet maradéktalanul veled, ebből olyan dolgokat tulajdonítasz nekem, ami nem lesz igaz, sőt, itt már eljutottunk a B ponthoz is, jön a címkézés és neolibsizés.

100%-ban teljesítetted, amit tegnap felvázoltam.
tozsdenyul
(#29) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 10:23
ennyi.

ilyenkor meg jönnek a kamudumával, hogy "akkor majd itt is harlem lesz, meg bűnözés hegyek"
ezért kell hatalom a yardoknak, meg akasztás a gazembereknek. ja! és nem az uborkavédő öregurat kell bíróság elé citálni, hanem a tolvaj férget, ha esetleg túléli a villanypásztort...
Kivlov11
(#28) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 10:03
Hasonloan latom.

Az a baj a tozsdenyulhoz hasonlo neoliberalisokkal, hogy felesleges kerdesekre rossz valaszokat adnak.

Mi lesz azokkal, akik nem hajlandoak dolgozni?
Mi lesz azokkal akik csalassal szereznek adott jovedelmet, es elveszik toluk?
Mi lesz a bunozok jogaival?
Mi lesz, ha szegeny raszorulo nem vehet alkoholt a segelyen?

Kit erdekel? A becsuletes pogarokkal kellene foglalkozni, akik dolgoznak, akik erteket termelnek. Aki erre keptelen, arrol termeszetesen gondoskodni kell, aki viszont nem hajlando, aki csal, azt ne dedelgessuk mar.
tokos.
(#27) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 08:43
De ez a kutyát nem érdekli, hogy mennyi tud elhelyezkedni!!! Ilyen alapon mindenki kaphatna mondjuk havi 60-70et az államtól, a csecsemőktől kezdve az aggastyánig mindenki, aki épp nem dolgozik.
Kivlov11
(#26) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 9. - 08:35
"Nekem a rokkantaktól, álrokkantaktól nem kell 1 millió."

Álrokkantakat írtam.

Azonban ebből is látszik, hogy mennyire másként gondolkodunk, és sohasem fogunk tudni egyeszségre jutni.

Én leszarom, hogy a csalók esetleg rosszul járnak. A becsületesen dolgozokat kellene hagyni érvényesülni, nem a csalókat támogatni.

Ez nem fogalmi kérdés, ez alapvetően világnézeti kérdés.
tokos.
(#25) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 21:43
A másik gond, hogy a módosította a korábbi szakvéleményt nem minden esetben jelenti a nyugdíj megvonását. De aki akar utánanézhet, hoztam több adatot is emlékeim szerint.
tozsdenyul
(#24) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 21:36
Tehát te megint 78-as elemszámból szeretnél több százezerre következtetni?

Nekem a rokkantaktól, álrokkantaktól nem kell 1 millió.

A debreceni stadionból, hmvhelyi Emlékpontból, légitérképezésből, tízszeres árú Simicska vasútépítésből szívesen elfogadom.
tozsdenyul
(#23) ........................................................................... - 2011. június 8. - 21:10
elkéne mennem nyugdíjba, ehhez kell valamennyi kenőpénz és kész, jó befektetés, egész nap ráérnék kinézni a fejemből, filozófus lennék:)
koborvillam
(#22) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 21:00
Nem foglalkoztam a kérdéssel, itt megadtál 3 számot, 26, 52, 78, a 26 pont 1/3-a a 78-nak.

A többi szám ebből jött.

A kérdés: kell neked az az évi 1 millió, vagy mehet az álrokkantaknak?
tokos.
(#21) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 20:52
Most emlékezetből olyasmi rémlik, hogy 50-60 ezerből 1800 tudott újra elhelyezkedni a munkaerőpiacon, vagy vesz részt programokban. De aki akarja előkeresheti, valahol a pf-en megvan, vagy kereshet maga adatokat, meg lehet találni, nekem is sikerült.
tozsdenyul
(#20) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 20:50
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha veled is vitáztunk volna a témában, nem biztos. Nekem nagyon érdekes volt, mert a vita elején én is keményen a roki nyugdíj felülvizsgálat mellett voltam, aztán meglepődtem, amikor a statisztikákat láttam.

Ez nem az összes rokira vonatkozó arány, hanem azokra, akik rendkívüli felülvizsgálaton estek át (egyébként nekem úgy rémlik, hogy ennél jóval több volt, ez valami külön kör lehet), azaz már eleve bizonyos feltételeknek megfelelnek (esélyesek az érdemi felminősítésre).

A másik konkrét nyomozás kapcsán 0% arány jött ki, ezt is kivetítsük a teljes roki létszámra?

tozsdenyul
(#19) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 20:31
Bocs, hogy nem vezettem le, hogy hogy tud kijönni a az általád írt 144K, de nem is akarnám kiszámolni. Ahány ember, annyi életpálya.
A nagyságrendet viszont be tudom lőni, mert a környezetemben elég sokan mennek így-úgy nyugdíjba mostanság és sokan elárulják, hogy mennyit kaptak. Nekik pedig az ONyF állapította meg a járandóságot.
Legfeljebb nem hiszed el, de ha a net-ről hoznék linket, annál mi garantálná, hogy igaz? :)
pampam
(#18) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 20:25
"Röviden: arányaiban sokkal kevesebb a kamu rokkant, mint gondoljátok, és a felülvizsgálatok után sokkal kevesebb rokkant lép újra a munkaerőpiacra, a komoly felkészítő és "átnevelő" programok ellenére sem. "

Ami adatot adtál, az alapján éppen 33%. Ha ezt kiszámoljuk, 100-120 ezer ember havi 70 eFt-tal és 12 hónappal, az közel 80 mrd évente.

Sok orvosnak és áplónak kijönne belőle egy egész becsületes fizuemelés. Nem ismerem az egészségügy pontos létszámát, de ha mondjuk 80 ezren dolgoznak ott, az épp 1 millió évente nettóban átlagban...
tokos.
(#17) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 20:10
Idő- és érdeklődés hiányában (mert már megtárgyaltam, vitattam egyszer hosszan) nem keresek rá, de itt a pf-en valamelyik topikban hosszú vita folyt a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatáról.

Belinkeltem a Bajnai kormány ezzel kapcsolatos módosításait, a kötelező felülvizsgálatok rendszerét, és tervezett ütemtervét, sőt, a munkaerőpiacra történő "visszavezetés" eredményét, az addigi adatok alapján.

Röviden: arányaiban sokkal kevesebb a kamu rokkant, mint gondoljátok, és a felülvizsgálatok után sokkal kevesebb rokkant lép újra a munkaerőpiacra, a komoly felkészítő és "átnevelő" programok ellenére sem.

(Ezzel természetesen nem vagyok a felülvizsgálatok ellen, csak a lehetséges hatását, elérhető eredményeket kell véleményem szerint átértékelni)
tozsdenyul
(#16) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 18:23
Azt én írtam a #7.-ben mag a #11.-ben :-)

Nos én erősen hiányolom, hogy egy gazdasági fórumon rajtam kívül alig néhányan próbálnak utánanézni és számokkal alátámasztani a véleményüket. Lehet, hogy elsőre nem pontos adatokat találok, de keresem és azért írom be, hogy segítsetek pontos számokkal tisztán látni (ahogy most csendeske megtette), hogy alapos véleményt tudjunk közösen kialakítani, ne csak érzelmekre, tévhitekre alapozott, a valóságtól elrugaszkodott és gazdaságilag kivihetetlen szösszenetekkel csapkodjuk egymást.
Gazdasági fórumhoz méltatlanul kevés itt a számításos érvelés! :-(
lásd az #55.-t itt link
szivacs
(#15) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 17:30
Tuti, hogy nincs ennyi az 1 főre eső összeg. Ahogy írta már valaki, az általad írt összeg biztosan tartalmazza a korbetöltött rokkantak pénzét is.

Ahhoz, hogy valaki 144 ezret kapjon rokkantként, ahhoz mindig legalább átlagkereset, vagy kicsit több után kellett adót és járulékokt fizetnie és ezt, legalább 30 éven keresztül. Úgy saccra, de nagyot nem tévedek.
Egy valóban súlyosan lerobbant ember ennyit megérdemel annyi munka után. Senki sem tudhatja mi vár rá holnap, tehát kevesebb gyűlölködés és több alaposság kéne a kritizálóktól.

A kamuzókat meg ellenőrzéssel kell megfogni, és nem kinevezni csalónak mindenkit. Cserélgessék pl. a bizottságot, esetleg megyék között is, akkor nem tudják előre, kit kell megkenni.
pampam
(#14) rerere - 2011. június 8. - 15:58
Lényeg:78 felülvizsgálat volt! Hurrá!
interes
(#13) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 15:27
Forrás mindkettőnél Pénzcentrum, aki az ONYF-re és a parlament.hu-ra hivatkozik, de mindkét táblát ő szerkesztette.

Nyilván a tervezet a parlement.hu-n volt fent, a decemberi adatok meg az ONYF-en.
szivacs
(#12) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 15:22
Törölt hozzászólás
csendeske
(#11) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 15:19
link
Forrás: Pénzcentrum, mint a tiedé is.

A táblázatból: Rokkantsági, baleseti nyugdíj 2010: 655.821.600eFt
A pf cikkből: "A korhatár alatti rokkantsági nyugdíjban részesülők létszáma egyébként az utóbbi években csökkent, 2005-ben 465 797 volt még , 2010-ben pedig már csak 379 326. 2009-ben 71 504 új igényt adtak be rokkantsági nyugellátásra az NRSZH legutóbbi statisztikai évkönyve szerint."
655.821.600eFt / 379.326 / 12hó = 144.076 Ft/hó/fő
Nekem is soknak tűnik. Bár a korengedményesek 129ezres átlaga sem kevés! Valószínűleg abból lehet az eltérés, hogy a 655,8mrd kifizetés nem csak a korhatár alattiaknak kifizetett összegeket tartalmazza míg az NRSZH adatai csak azt a létszámot adják meg.
Mindenesetre a majd 100mrd éves többlet a tervhez képest is érdekes.

Hol a hivatalos gyíkos linked? Linked in!
szivacs
(#10) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 14:55
Törölt hozzászólás
csendeske
(#9) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 14:54
Törölt hozzászólás
csendeske
(#8) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 14:47
Fél éve mondtam először, nincs annyi kamus mint azt sokan gondolják:

"Az országos ellenőrzés január 31-ig tartott, ennek eredményeként 198 esetben rendeltek el rendkívüli felülvizsgálatot (ezek egy része még folyamatban van), és ezeken felül rendőrségi megkeresésre is végeztek, végeznek ilyeneket. A már befejeződött rendkívüli felülvizsgálatok az esetek többségében nem igazolták a gyanút. “2011. május 31-ig 78 rendkívüli felülvizsgálat történt, 52 esetben a bizottság a korábbi véleményt nem változtatta meg, 26 esetben módosította a megelőző szakvéleményt" - válaszolta megkeresésünkre az államtitkárság,"

"Az egyik legismertebb és legnagyobb visszhangot kiváltó hasonló ügyben, a buji háziorvos perében felmentő ítélet született."

"bizonyítottság hiányában felmentette mind a 307 vádlottat, az igazságügyi orvos szakértői vélemények ugyanis alátámasztották, hogy a háziorvos a betegek állapotának megfelelően nyilvánította mozgáskorlátozottnak őket"
tozsdenyul
(#7) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 14:30
Köszi, jó táblázat!

Elemzem, vannak eltérések.
1. Ebben kb. 40 ezerrel kevesebb a korhatár alatti rokkantsági nyugdíjban részesülők létszáma, nem tudni miért.
2. Korhatár alatti rokkantsági nyugdíj: 339.628 fő x 69.973 Ft/hó x 12 hó = 285,2 mrd/év
74,8mrd a 6.+7.+8. összesen,
Rokkantsági, baleseti nyugdíj 2010 teljes összege viszont: 655,8mrd
Így a különbözet 295,8mrd, aminek a korbetöltött rokkantsági nyugdíjnak kellene lennie, az viszont 391,4mrd, úgyhogy kb. 100mrd nem stimmel.
Mivel az én Pénzcentrumos táblázatomban szereplő 655,8mrd a 2010 évi előirányzat, a tiédben pedig a 2010 decemberi adatok vannak, ezek szerint 751,5mrd lett a tényleges rokkantsági és baleseti nyugdíj, azaz majd 100mrd-dal több e tervezettnél?
szivacs
(#6) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 13:38
nem hát. akkor finanszírozd a sok kamust...
Kivlov11
(#5) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 13:17
Törölt hozzászólás
csendeske
(#4) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 13:17
Törölt hozzászólás
csendeske
(#3) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 13:09
nem is kevés...
Kivlov11
(#2) Re: Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 13:05
"A korhatár alatti rokkantsági nyugdíjban részesülők létszáma 2010-ben 379.326"

Rokkantsági, baleseti nyugdíj a 2010 nyugdíjkassza költségvetésben: 655.821.600eFt

Ebből az jön ki, hogy átlagosan havi 144eFt jut egy főre. Ez nem tűnik kevésnek!

szivacs
(#1) Korrupció nélkül nincs rokkantnyugdíj-csalás - 2011. június 8. - 10:04
Néhány tízezertől több százezer forintig terjedt az alaptalan rokkantosítás ára azokban a korrupciós ügyekben, amelyekben lebuktak a kenőpénzt elfogadó orvosok. Nemrég két egri orvos tetten érése után országos vizsgálat indult, a szakvélemények...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=150685
Portfolio

http://forum.portfolio.hu/topic.php?t=15571